Pressmeddelande: Ny låt på Världsaidsdagen 1 december - om att vara ung och leva med hiv - Tina Wilhelmsson
15513
post-template-default,single,single-post,postid-15513,single-format-standard,theme-bridge,woocommerce-no-js,translatepress-sv_SE,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Pressmeddelande: Ny låt på Världsaidsdagen 1 december – om att vara ung och leva med hiv

Pressmeddelande: Ny låt på Världsaidsdagen 1 december – om att vara ung och leva med hiv

Pressmeddelande 2019-11-13

Visartisten Tina Wilhelmsson har urpremiär för sin nästa låt på Världsaidsdagen den 1 december. Låten heter ”Torsdagen den tredje” och är baserad på Axels dagsboksanteckingar dygnet efter att han fick beskedet att han lever med hiv.

– Låten om Axel är en gripande berättelse om när han får ett besked som är svårt att greppa. Jag är oerhört ödmjuk inför att jag fick tillgång till Axels dagbok och fick läsa om hans tankar under dessa timmar. Jag är väldigt glad och stolt över att Axel vill vara en del av mitt projekt QueeRealitet och det känns viktigt att berätta om hans verklighet. 

Premiären av låten kommer att äga rum på Världsaidsdagen 1 december på Kaleido i Piteå direkt efter Axels föreläsning om att vara ung och leva med hiv.

– Låten fångar träffsäkert den potpurri av tankar och känslor som jag upplevde under mina första dygn efter att jag hade fått besked om att jag levde med hiv. Känslor av vanmakt varvades om vartannat med en målmedveten övertygelse om att allt skulle bli bra, tids nog. Budskapet med låten, för min del, handlar om att livet kan vara tufft som fan ibland, men att vi människor har en sjuhelsikes motståndskraft inom oss. Idag är det möjligt att leva ett bra liv med hiv, ja till och med ett riktigt jäkla bra liv. Jag gör det, säger Axel Lilja.

Förutom låten kommer även serietecknare Sam Berglund att släppa en seriestrip om Axel.

Det här är den tredje låten i Visa verkligheten Volym 2: QueeRealitet.
Text: Tina Wilhelmsson
Musik: Niclas Gustafsson Studio

Pressbild Axel Lilja. Foto: Privat
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.