Singelrelease på Världsaidsdagen den 1 december - Tina Wilhelmsson
16495
post-template-default,single,single-post,postid-16495,single-format-standard,theme-bridge,vcwb,woocommerce-no-js,translatepress-sv_SE,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Singelrelease på Världsaidsdagen den 1 december

Singelrelease på Världsaidsdagen den 1 december

SINGELRELASE! ”TORSDAGEN DEN TREDJE”

På Världsaidsdagen den 1 december släppte visartisten Tina Wilhelmsson låten om Axel Lilja. En låt som är baserad på Axels dagboksanteckningar från det första dygnet efter beskedet om att han lever med hiv.

– Axel gav mig ett stort förtroende när han skickade ett utdrag ur sin dagbok till mig. Det var en speciell känsla att skriva en låttext utifrån hans innersta och privata tankar. Det blev en stark och svängig låt som jag hoppas att många ska kunna ta till sig, för nu är dags att lägga bort stigmat kring hiv, säger Tina Wilhelmsson.

Första gången låten spelades live var på Världsaidsdagen 2019, då Tina spelade den i samband med att Axel föreläste i Piteå. Nu har låten spelats in och släpps digitalt.

– Låten är en fin beskrivning av mångfalden av tankar och känslor som kan rymmas samtidigt, hos en människa, som genomgår en kris, säger Axel Lilja.

Serietecknaren Sam Berglund har gjort illustrationerna och omslaget till singeln.

Text & sång: Tina Wilhelmsson
Musik/Producent/Arr: Niclas Gustafsson
Gitarr & mandolin: Mikael Snis
Övriga instrument: Niclas Gustafsson
Mastring: Chromophone Studios
Omslag: Sam Berglund

Det här är den tredje låten i Visa verkligheten Volym 2: QueeRealitet.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.