Custom Pages
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Portfolio
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Visor på ackord - Tina Wilhelmsson
15160
page-template-default,page,page-id-15160,theme-bridge,vcwb,woocommerce-no-js,translatepress-sv_SE,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid
 

Visor på ackord

Visa verkligheten Volym 1: Visor på ackord

”Det här är kanske det mest ambitiösa visprojekt du kommer att stöta på i år. Västeråsartisten Tina Wilhelmsson har dykt ner i den betydelsefulla men osynliggjorda skaran kvinnor som jobbade inom den svenska industrin mellan 1940 och 70-talet. Baserade på djupintervjuer med de som faktiskt var med på golvet har hon skrivit fyra låtar som tänjer på strukturerna mellan det torrt biografiska och det poetiskt snärtiga.

/ Lira Musikmagasin

En föreställning om fyra kvinnor som jobbat inom svensk industri:
40-talet: Olga Lundgren, graverare
50-talet: Ingeborg Mayerhofer, linderska
60-talet: Britt-Marie Bladh, VDM4 på Band
70-talet: Wendela Dehlin, elsvetsare

Visorna och berättelserna i föreställningen Visor på ackord är helt autentiska, då de bygger på intervjuer med de fyra kvinnorna. Bilderna i föreställningen är kvinnornas egna privata bilder.

En av tonsättarna är artisten Ana Diaz, som har en lång karriär bakom sig som låtskrivare åt artister som Britney Spears, David Guetta, Kleerup och Loreen. Övriga tonsättare är Sofie Livebrant som har tonsatt många av sångerskan Sofia Karlssons visor och då framförallt hennes Dan Andersson-tolkningar, Magda Andersson och Josefin Berge som är gitarrist i Fröken Elvis.

Föreställningen är en kombination av konsert, fortbildning och en kompletterande industrihistorielektion där verkstadskvinnornas berättelser hamnar i fokus.

Föreställningen är 45 min.