Custom Pages
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Portfolio
[vc_separator type='transparent' color='' thickness='' up='20' down='7']
Uppsats - Tina Wilhelmsson
16502
post-template-default,single,single-post,postid-16502,single-format-standard,theme-bridge,vcwb,woocommerce-no-js,translatepress-sv_SE,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid

Uppsats

Uppsats

Kvinnor i Svenska kyrkan – om att få en kallelse till en patriarkal struktur

Tina Wilhelmsson är prästkandidat i Härnösands stift och har inom Teologprogrammet på Umeå universitet skrivit uppsatsen ”Kvinnor i Svenska kyrkan – om att få en kallelse till en patriarkal struktur”.

Syftet med uppsatsen är att granska förutsättningarna för kvinnor i Svenska kyrkan att följa sin kallelse samt skapa en diskussion om patriarkala maktstrukturer i Svenska kyrkan och vad dessa innebär för kvinnor som kallats till att verka i kyrkans tjänst.

Ladda ner uppsatsen Kvinnor i Svenska kyrkan – om att få en kallelse till en patriarkal struktur.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.